Read e-book online Libertinage (Dutch Edition) PDF

By Hanneke Eggels

De auteur bekijkt het eeuwige thema van de geest en het vleselijke niet vanuit een traditioneel gezichtspunt, dus niet vanuit de moraal en de religie, maar vanuit een esthetisch gezichtspunt. Dat alleen al is voldoende om dit gedicht als prachtig en uniek te betitelen. Zo omschrijft Russisch vertaalster Irina Nazarova het gedicht Sagrada Familia. En wat anders dan juist de kunst toont de hoogste vorm van de symbiose van het geestelijke en het zinnelijke de harmonie tussen deze twee, die op het vlak van de moraal web zo veel maal vergeefs als vaak gezocht wordt?

Het thema liefde in de poëzie is even oud als veelvoorkomend. Toch weet Hanneke Eggels in haar gedichten de liefde in een geheel ander perspectief te plaatsen. Ze verrast de lezer, geeft nieuwe dimensies aan het begrip en plaatst het in een internationaal kader.
Veel van haar gedichten zijn vertaald in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch, Perzisch, Spaans en Portugees. In deze bundel is een selectie uit deze vertalingen opgenomen.

Hanneke Eggels is onafhankelijk dichter en denker met een hedendaagse maatschappijkritische visie. Ze transformeert de filosofische denkbeelden uit het verleden naar moderne denkwijzen en plaatst politieke stromingen in nationale en internationale context. Haar thema ligt op internationaal vlak en zij draagt als lid van PEN een humanistische visie uit.

Libertinage: (Larousse)
1) vivre dans le désordre des idées
2) manière de vivre libertine

Show description

Read or Download Libertinage (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Download PDF by Abraham Moszkowicz: Onkruid (Dutch Edition)

Polemiek tegen kleinzieligheid en karaktermoordIn zijn tweede boek Onkruid maakt Bram Moszkowicz korte metten met heilige boontjes, bleekneuzige betweters, kwetterende papegaaien, over het paard getilde grootheden van klein formaat, maar spaart ook zichzelf niet. Moszkowicz neemt het op tegen krachten die hem de mond willen snoeren.

New PDF release: Uit een vinger valt men niet (Dutch Edition)

In het afgelopen jaar werd het Minderbroedersklooster in Gent gesloten. De laatste monniken en paters uit de orde van de Franciscanen verdwenen naar rusthuizen. De bekende fotografe Lieve Blancqaert maakte een reeks opnamen van het intact gebleven huis, die Erwin Mortier inspireerde tot het schrijven van een schitterende reeks gedichten.

Get Van alle dingen los (Dutch Edition) PDF

In het dagelijks leven used to be de dichter J. C. Bloem een wonderlijke figuur die door zijn legendarische luiheid altijd in de grootste problemen zat. En wanneer hij toch eens een stap vooruit dacht te zetten, bleek dat steevast een achteruitgang. Bloem was once zich bij alles wat hij deed – en dus vooral niet deed – bewust van de zinloosheid van onze daadkracht, waarbij het duister van de dood elke dag dichterbij komt.

Klimaatwerk (RCE Publications) (Dutch Edition) by BART000000 Ankersmit PDF

Collectiebeherend Nederland ging altijd uit van strikte klimaatnormen. Deze werden gebruikt als ontwerpeisen en instelwaarden voor installaties en vervolgens deed de techniek de relaxation. Plaatsing van installaties bracht soms grote ingrepen in het gebouw met zich mee, evenals ruimteverlies en steeds hogere exploitatiekosten.

Extra resources for Libertinage (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Libertinage (Dutch Edition) by Hanneke Eggels


by Thomas
4.2

Rated 4.23 of 5 – based on 45 votes